Dvoboj prvakov in najboljših lovilcev v ligi

April 12, 2018

Tretjo tekmo sezone lige AFL bodo Ljubljana Silverhawks (1-1) odigrali proti Dacia Vikings (3-0), ki letos še ne poznajo poraza. Sokoli na drugi strani so najprej doživeli tesen poraz in dosegli prepričljivo zmago.

Dvoboj obeh prvakov, avstrijskih in slovenskih, bo hkrati tudi dvoboj najboljših lovilcev v ligi: Matic Tomše trenutno zaseda prvo mesto (5xTD, 296 jardov, 15 ujetih podaj v dveh tekmah), sledi mu Viking Bernhard Seikovits (5xTD, 288 jardov, 23 ujetih podaj v treh tekmah). Tudi oba podajalca sta se v uvodnih tekmah precej izkazala, saj zaseda podajalec Sokolov Zachary Cavanaugh drugo (726 jardov in 7 podaj za zadetek), podajalec Vikingov pa tretje mesto (663 jardov in 11 podaj za zadetek) v ligi AFL.

Na dosedanjih srečanjih so vedno slavili Vikingi, a so se jim na zadnjem srečanju na Dunaju Sokoli že zelo približali in bili na pragu presenečenja, a so bili Vikingi v drugem polčasu enostavno boljši z 48:35. Tudi tokrat Sokoli niso brez možnosti, saj imajo v svojih vrstah najboljšega lovilca v ligi.

Tekma med avstrijskim in slovenskim prvakom v ameriškem nogometu bo odigrana v soboto ob 15.00 v Ivančni Gorici.

 

Ivančna Gorica, 14.4.2018 ob 15.00

AFL: Ljubljana Silverhawks: Dacia Vienna Vikings