Matic Tomše in Anthony Gardner imenovana MVP lige AFL

July 26, 2017

Čeprav se Sokoli niso uvrstili v finale lige AFL to ne pomeni, da tam ne bodo zastopani. Najboljša posameznika ekipe Ljubljana Silverhawks bosta v Celovcu prejela nagrade za najbolj koristnega igralca – MVP.

Vodstvo lige AFL je izbralo najboljše posameznike celotne sezone, ki bodo naziv MVP prejeli na zaključni slovesnosti Austrian Bowl, 29.7. v Celovcu. Velika čast je doletela tudi dva Sokola – Matica Tomšeta in Anthonyja Gardnerja. To je vrhunsko priznanje za ameriški nogomet v Sloveniji in za klub Ljubljana Silverhawks.

Matic Tomše, ki je z 16 zadetki in 1390 osvojenimi jardi absolutno najboljši lovilec v ligi AFL, kar pa je najpomembneje, s svojo hitrostjo in eksplozivnostjo je v obup spravljal mnoge obrambne igralce. Zanj so nasprotne obrambe morale običajno zadolžiti več igralcev. V soboto bo Tomše prejel nagrado za najboljšega napadalnega igralca lige (Offense MVP).

Podajalec Ljubljana Silverhawks Anthony Gardner je s podajami dosegel 42 zadetkov in 3720 jardov, kar ga uvršča na prvo mesto med podajalci, temu pa je dodal še 7 zadetkov in 860 jardov po tleh. S svojo igro in izkušnjami je bil nerešljiva uganka mnogim ekipam. Gardner bo na stadionu Worthersee v Celovcu prejel naziv MVP lige AFL (League MVP).

Ostale nagrade bodo prejeli:
– Obrambni MVP: Thomas Schnurrer, Projekt Spielberg Graz Giants
– Young Star: Bernhard Seikovits, Dacia Vienna Vikings
– Coach of the Year: Shuan Fatah, Swarco Raiders Tirol

Za naslov najboljšega v ligi AFL se bosta ob 19.30 na stadionu ob Vrbskem jezeru pomerili ekipi Vienna Vikings in Swarco Raiders. Pred tem bo ob 15.00 potekala finalna tekma Division 1, kjer se bosta za preboj v elitno ligo AFL pomerili ekipi St. Polten Invaders in Bratislava Monarchs.