Na Dunaj po zmago!

April 25, 2017

Po treh odigranih krogih prve avstrijske lige AFL imamo ljubljanski Sokoli na svojem računu zmago ter dva poraza. Sedaj nujno potrebujemo zmago na gostovanju pri Danube Dragons iz Dunaja, da se dvignemo po lestvici navzgor.

A naša naloga bo vse prej kot lahka. Danube Dragons so v svoje vrste pripeljali podajalca, ki blesti predvsem po tleh. Dylan Potts je igralec, ki je po treh krogih dosegel največ zadetkov s tekom (8) in osvojil največ jardov (370), a je tudi odličen podajalec (8 podaj za TD in 600 jardov po zraku). Tako čaka našo obrambo velik izziv pri zaustavljanju nasprotnikovega podajalca.

Danube Dragons so letošnjo sezono začeli s porazom proti Mödling Rangers (35-40), nato pa so nanizali dve zmagi nad novincem v ligi Steelsharks Traun (37-0 in 54-20). Tako so, predvsem zaradi lažjega razporeda, Danube Dragons trenutno uvrščeni višje od Ljubljana Silverhawks. V lanski sezoni sta se ekipi srečali v Zagorju, ko so Sokoli po neverjetnem povratku na koncu slavili zmago (24-23). Takrat je zmago zagotovila naveza Anthony Gardner – Matic Tomše, Rok Sedej pa je tekmo zaključil s prestreženo žogo.

Glavni trener Rok Štamcar: »Fantje se zavedajo pomembnosti te tekme. Danube Dragons je ekipa, ki bo izkoristila naše morebitne napake, zato moramo v tekmo iti zbrano in odločno

Dunaj (Stadion Stadlau), 29.4.2016 ob 16.00:

Danube Dragons – Ljubljana Silverhawks