Pot v Celovec se začenja v Ivančni Gorici

July 14, 2017

Naše aktualne državne prvake in tretje po rednem delu lige AFL čaka prva ovira v končnici. Na poti v Celovec, kjer bo 29.7. odigran Austrian Bowl, morajo naši fantje preskočiti dve oviri. Najprej jih v nedeljo v Ivančni Gorici čaka dvoboj z ekipo Mödling Rangers.

Zadnje tri dvoboje med ekipama smo dobili Ljubljančani. Dobili smo tudi edini letošnji dvoboj, ko smo na Kodeljevem Rangerse premagali z 49-35. Vsi dvoboji med ekipama pa so vedno prinesli visok rezultat, v povprečju so gledalci videli skoraj 84 točk na tekmo. Ljubljančani so v dvoboju rahli favoriti, a Rok Štamcar poudarja: »Mödling Rangers imajo odlična tekača, brata Wegan, in eksplozivnega podajalca, ki rad teče. So zelo hitra ekipa«.

Sokoli si želijo zmage in s tem uvrstitve v polfinale, kjer jih pričakujejo aktualni prvaki Swarco Raiders, ki so osvojili drugo mesto v rednem delu. To bi pomenilo ponovitev lanskega polfinala. Štamcar meni, da se realno lahko v Innsbrucku zgodi marsikaj: »Letos smo odigrali eno medsebojno srečanje, kjer so Raidersi hitro povedli, nato pa so držali razliko. Ampak od takrat smo se mi precej uigrali. Hkrati so tekme v končnici vedno nekaj posebnega. Naša velika želja pa je igrati v Celovcu v finalu AFL.«

Aktualni slovenski prvaki imajo zelo dobro uigran napad, ki ga uspešno vodi veteran Anthony Gardner. Ta ima odlične lovilce z Maticem Tomšetom na čelu (najboljši lovilec v ligi), tukaj pa so še Eugen Sumić, Raymond Bridges in Luka Šutanovac. Največje odkritje te sezone pa je po mnenju Štamcarja tekač Žiga Zibelnik. Slovenska obramba bo po drugi strani morala ustaviti izjemno tekaško razpoloženo ekipo, hkrati pa je nevarna naveza podajalca z Romanom Namdarjem, drugim lovilcem lige AFL.

Stadion Ivančna Gorica: 16.7. ob 16.00
Ljubljana Silverhawks – Mödling Rangers

Zmaga bi Sokolom prinesla polfinalni dvoboj z branilci naslova Swarco Raiders Tirol v Innsbrucku, 22.7.2017 ob 19.00. Finalni dogodek lige AFL – Austrian Bowl bo odigran v Celovcu na stadionu Wörthersee, 29.7.2017 ob 19.30.