Sokoli do največje zmage v zgodovini kluba: padli so Vienna Vikings

May 28, 2018
Ljubljana Silverhawks smo na Dunaju v osmi tekmi sezone prišli do največje zmage v sezoni ter verjetno v zgodovini kluba. Po presenečenju smo s 24:21 premagali domače Vienna Vikings.
Prvi polčas so naši fantje začeli nekoliko rezervirano, a so po dveh touchdownih v izvedbi Luke Šutanovca in Matica Tomšeta prišli do vodstva s 14:7. Tik pred prvim polčasom so po napaki v napadu in izgubljeni žogi dopustili touchdown, s čimer so Vikingsi izenačili rezultat na 14:14, to pa je obetalo napet drugi del srečanja.
V tretji četrtini so nato touchdown najprej dosegli domači, a se Sokoli niso predali. Žogo so v svoji posesti držali večji del in nadzorovali tekmo, nato pa prek Zacha Cavanaugha izenačili.
Obramba je nato ustavila napad Vikingsov, ki so igrali brez Garretta Safrona, posledično pa bili tudi manj učinkoviti. Takoj v naslednjem napadu je field goal zadel Eugen Sumić.
Vendar napete tekme še ni bilo konec. Slabe tri minute pred koncem so žogo dobili Vikingsi, a jih je prepričljiva obramba Silverhawksov ustavila. Vikings so imeli še 21 sekund pred koncem poskus za izenačenje, a so zgrešili, s čimer je skalp avstrijskih državnih prvakov odšel v Ljubljano.
Silverhawks so s tem osvojili četrto letošnjo zmago, kar je dobra popotnica pred naslednjo težko tekmo. V soboto, 2.6.2018 namreč v Ivančni Gorici gostijo ekipo Swarco Raiders.