Sokoli le v prvem polčasu držali stik z Dacia Vikings

March 26, 2017

Ljubljana Silverhawks smo prvo tekmo lige AFL začeli s porazom 14-49 proti Dacia Vienna Vikings, najmočnejšemu klubu iz Dunaja in lani tretjo najboljšo ekipo v Avstriji.

Pri gostujoči ekipi je bil izjemno razpoložen ameriški podajalec Kevin Burke, ki je tekmo končal pri 400 jardih in 6 touchdownih. Za naše moštvo je podajalec Anthony Gardner skupno dosegel 300 jardov in dva touchdowna.

Ljubljana Silverhawks 14 – 49 Dacia Vikings

(0-7/14-14/0-14/0-14)

Tekmo so bolje otvorili Vikingi, ko so s tekom Burka povedli 0-7. A dolgo niso ostali v vodstvu, saj je obramba Ljubljančanov dvakrat uspešno ustavila napad Dunajčanov. Po tem se je prebudil tudi napad domačinov. Gardner je z dolgo podajo našel Matica Tomšeta za izenačenje 7-7. Dunajčani so nato s podajo Burke do Raimanna ponovno povedli (7-14). Za izenačenje je poskrbel Eugen Sumič, ko je ujel podajo Gardnerja v končno cono (14-14). Pred odmorom so Vikingi ponovno povedli s podajo Burka do Wappla (14-21).

Drugi polčas se je za Ljubljana Silverhawks začel izjemno slabo. Najprej so žogo izgubili na posebnih moštvih, nato pa so Vikingi naredili razliko s tekom Burka in ujeto podajo Thallerja (14-35). Napad Sokolov nikakor ni stekel, ko so bili prisiljeni v predajo žoge, obramba pa ni bila sposobna ustaviti napada Vikingov. V zadnji četrtini se je ista zgodba nadaljevala: dva zadetka so dosegli še Vikingi, Sokoli pa v napadu niso več dosegli točk.

Sokoli so ligo AFL začeli s porazom, a jih že v soboto, 1.4. ob 14.00 v gosteh čaka dvoboj z lanskimi finalisti – Graz Giants, ko bodo lovili svojo prvo zmago v letošnji sezoni.

Foto: Boris Gorički