Sokoli v gosteh premagali lanske finaliste Graz Giants

April 5, 2017

Naša ekipa se je dokazala in premagala eno najboljših ekip v Evropi, lanske finaliste lige AFL in eno najboljših ekip v Evropi – Graz Giants.

Podajalec Anthony Gardner imel ponovno odlično tekmo. Podal je za 350 jardov in 5 zadetkov, ki jih je odlično razporedil med svoje lovilce: 2 je ujel Matic Tomše, po enega pa Eugen Sumič, Rok Sedej in Sheldon Augustine, nova okrepitev Ljubljančanov. Obramba je dodala dve prestreženi podaji.

Graz Giants 26 – 31 Ljubljana Silverhawks

(7-6/0-13/7-0/12-12)

Ljubljančani smo tekmo dobro začeli in zadeli že v prvem napadu (0-6, Tomše), a so Giantsi takoj v naslednjem prešli v vodstvo (7-6, Geier). Sledila je dominacija Sokolov na obeh straneh žoge, ko je obramba uspešno ustavljala domačine, napad pa je zanesljivo pridobival ozemlje in zadel dvakrat. Najprej je Gardner podal do novinca v vrstah Sokolov, Sheldon Augustine (7-12), kasneje po prestreženi podaji Žiga Zomra pa tudi do Eugena Sumiča (7-19), ki je postavil rezultat polčasa.

Drugi del so bolje začeli domačini, ki so znižali rezultat že v prvem napadu (14-19). Sledil je obrambni dvoboj, ko nobena izmed ekip v tretji četrtini ni dosegla točk. V zadnji četrtini so se strasti ponovno razgrele, oba napada pa zaigrala na polno. Najprej je Rok Sedej povišal vodstvo Sokolov (14-25), nato pa so Giantsi po dveh zadetkih celo prešli v vodstvo (26-25). Dve minuti in pol pred koncem so imeli Sokoli napad za zmago. Matic Tomše je uspešno ujel podajo v končno cono za vodstvo 26-31, a so imeli Giantsi še debelo minuto časa, a so naleteli na dober odpor obrambe. V eni izmed akcij je Andrej Šadl prestregel podajo, tako so Sokoli prišli do svoje prve zmage v sezoni in do zmage nad eno izmed najboljših ekip v ligi in Evropi.

Rok Štamcar, glavni trener je po tekmi dejal: “Fantje garajo že nekaj mesecev in to zmago so si zaslužili, saj so odigrali srčno, v ključnih trenutkih pa so pokazali, da se ne zlomijo. Ne morem verjeti, da smo s takšnim proračunom premagali laske finaliste lige in eno najboljših ekip v Evropi. Sicer je bilo nekaj napak, a jih bomo do naslednje tekme, ko v Ljubljano prihajajo prvaki lige AFL, odpravili.”

 

Naslednjo tekmo bodo Sokoli odigrali 15.4. ob 15.00 doma proti Swarco Raiders. Tekma s prvaki lige AFL bo odigrana v Športnem parku Ljubljana v Spodnji Šiški.