Sokoli z gladko zmago v polfinale lige AFL

July 16, 2017

Slovenski državni prvaki smo se z zanesljivo zmago s 49-20 proti Mödling Rangers drugo leto zapored uvrstili v polfinale lige AFL, kjer nas ponovno čakajo aktualni avstrijski prvaki Swarco Raiders Tirol.

Ivančna Gorica – Sokoli so prikazali zelo zrelo igro v napadu, kjer je blestel Žiga Zibelnik s štirimi zadetki. Za dva je podal Anthony Gardner: enega je ujel izkušeni Rok Sedej, drugega Američan Raymond Bridges. En zadetek po tleh je dosegel tudi Gregor Črepinšek. Obramba je dvakrat prestregla žogo (Raymond Bridges in Jure Laharnar) ter dvakrat sackala nasprotnikovega podajalca (Vito Kovač).

Napad Sokolov je odlično začel srečanje. Dobro blokiranje napadalne linije je izkoristil enkratni Žiga Zibelnik, ki je že v prvi četrtini dosegel dva zadetka (14-0). Gostje so se za hip vrnili v srečanje, ko je podajo Taurice Scotta ujel Piko Rabitsch (14-7). A je napad domačih kontroliral srečanje: najprej je Rok Sedej ujel podajo Anthonyja Gardnerja (21-7), pred koncem prvega polčasa se je ponovno izkazal Zibelnik (28-7).

Uvod druge polovice srečanja je pripadel gostom, ki so preko Romana Namdarja znižali na 28-13. Od tega trenutka dalje so Sokoli popolnoma zavladali v Ivančni Gorici, saj so v napadu nanizali tri zadetke (Bridges, Zibelnik in Črepinšek), med tem pa je obramba dvakrat prestregla žogo (Bridges in Laharnar). Končni izid srečanja so postavili gostje s tekom Antona Wegana (49-20).

Žiga Zibelnik je po srečanju dejal: »Cel teden smo že na treningih dobro delali, kar se je obrestovalo tudi danes. Zadetke sem dosegal zaradi dobrih blokov napadalne linije in lovilcev. Tudi v obrambi so fantje storili zelo malo napak. Zdaj pa gremo v Innsbruck in upajmo tudi v finale

Stadion Ivančna Gorica: 16.7. ob 16.00

Ljubljana Silverhawks 49 – 20 Mödling Rangers

(14-0, 14-7, 7-6, 14-7)

Celotna statistika tekme

Zmaga je Sokolom prinesla polfinalni dvoboj z branilci naslova Swarco Raiders Tirol v Innsbrucku, 22.7.2017 ob 19.00. To bo tudi ponovitev lanskega polfinala, ko so bili z 63-30 boljši Raiders. Finale – Austrian Bowl bo odigran v Celovcu na stadionu Wörthersee, 29.7.2017 ob 19.30.