Swarco Raiders pokazali svojo moč

April 16, 2017

Avstrijski prvaki Swarco Raiders je svojo premoč pokazal tudi na igrišču. Tekmo tretjega kroga lige AFL z Ljubljana Silverhawks so v Športnem parku Ljubljana dobili z 61-27. Naši fantje niso izgubili, saj se lahko iz tekme samo naučijo in črpajo motivacijo za nadaljnje tekme.

Ljubljana Silverhawks 27 – 61 Swarco Raiders Tirol

(0-28/7-14/0-16/20-3)

Swarco Raiders so hitro prevzeli pobudo, nezaustavljivi in dominantni so bili na vseh pozicijah. Igralec srečanja je bil Sandro Platzgummer, tekač gostov je dosegel 4 zadetke (3 po tleh in 1 po zraku). Podajalec Tirolcev Sean Shelton je končal pri skupno 320 jardih in štirih podajah za touchdown. Domači podajalec Anthony Gardner je tekmo končal pri 240 jardih in dveh zadetkih. Dva zadetka je za domačo ekipo dosegel tudi tekač Žiga Zibelnik, po enega sta dodala Gregor Črepinšek in Matic Tomše.

Glavni trener Rok Štamcar je po tekmi dejal: »Čestitke gostujoči ekipi, ki je pokazala dominantno igro brez napak. Kljub porazu smo se danes ogromno naučili, nekateri mladi igralci so se na igrišču dobro dokazali. Sedaj nas čakajo tekme, ki jih moramo dobiti, če želimo izpolniti cilje.«

Naslednji vikend v ligi AFL ni tekem. Nato pa čakata Sokole dve gostovanji na Dunaju: najprej 29.4. pri Danube Dragons, nato pa 14.5. pri Vienna Vikings. Naslednja domača tekma bo 21.5. proti novincu v ligi AFL Steelsharks Traun.

Foto: Boris Gorički