Tekmovanja

Kje tekmujemo?

Prva avstrijska liga AFL

V letu 2016 se je za ameriški nogomet v Sloveniji zgodil zgodovinski korak. Ljubljana SIlverhawks smo postali člani ene izmed najelitnejših lig v Evropi – avstrijske prve lige AFL! Avstrijska zveza AFBÖ je bila ustanovljena leta 1984 in je zelo hitro prevzela vodilno vlogo v evropskih tekmovanjih. Klubi iz prve avstrijske lige so v zadnjih desetih letih postali največje in najmnožičnejše športne organizacije.

Naši nasprotniki:

Državno prvenstvo

Državni prvenstvo je v letu 2016 zaživelo v prenovljeni obliki. Za naslov najboljšega v državi smo se potegovali 4 ekipe. Naslov najboljšega smo ubranili Ljubljana Silverhawks, izzivalci so:

Po sezoni 2014 je zaživela tudi Druga slovenska lige, v kateri so sodelovali klubi, ki se šele razvijajo. V njej Ljubljana Silverhawks sodelujemo s svojim podmladkom. Njim pa so se v igranju pridružili še Gold Diggers iz Žalca, Storks iz Murske Sobote, Werewolves iz Slovenske Bistrice in druga ekipa Alp Devils. Tekme so odigrane v drugi polovici leta v septembru in oktobru. Vsekakor lahko zatrdimo, da je ta razvojna liga en izmed najuspešnejših projektov Zveze ameriškega nogometa v Sloveniji.

V sezoni 2016 je naš podmladek dokazal kvaliteto in velik potencial. Tako smo s štirimi zmagami osvojili naslov najboljšega v državi tudi v Drugi ligi.

Srednjeevropska liga CEFL

V srednjeevropski ligi CEFL nastopamo že od njene ustanovitve. Večino let smo se za najvišja mesta borili z Budapest Wolves, Novi Sad Dukes, Kragujevac Wild Boars, Cineplexx Blue Devils in predvsem z Beograd Vukovi. Sezona 2016 je bila prelomna, saj se je tekmovanju priključilo več ekip iz tega geografskega prostora. Tekmovanje je razdeljeno na 3 divizije.

Vzhodna divizija: Cineplexx Blue Devils, Graz Giants in Ljubljana Silverhawks.

Osrednja divizija: Kranj Alp Devils, Domžale Tigers, Zagreb Patriots in Sarajevo Spartans.

Vzhodna divizija: Novi Sad Dukes, Beograd Vukovi, Niš Imperators, Indija Indians in Budapest Cowbells.