Vikingi v drugem polčasu pokazali pravo (pre)moč

April 15, 2018

V dvoboju slovenskih in avstrijskih prvakov so Ljubljana Silverhawks morali priznati premoč Dacia Vikings. Po izenačenem prvem polčasu so gostje iz Avstrije pokazali pravo moč in so na koncu slavili z 33:63.

Pri Sokolih se je najbolj izkazal podajalec Zachary Cavanaugh, ki je podal za 4 zadetke in skupno 250 jardov: dve podaji za zadetek je ujem Matic Tomše, po eno pa Tjan Gianini in Luka Šutanovac. 150 jardov in en zadetek po tleh je dosegel Žiga Zibelnik.

Rok Štamcar je po tekmi dejal: »V prvem polčasu smo zgrešili nekaj dolgih podaj. V drugem smo se poskusili osredotočiti, a ko smo že prišli bližje so se Vikingi spet odlepili. Igralci so vseeno igrali dobro. Imamo nekaj mladih igralcev, ki še nimajo toliko igralnih izkušenj s pomembnih tekem. Čeprav so bili izmučeni, so se borili do konca. Naredili bomo analize in se že jutri fokusirali na našo naslednjo tekmo.«

Glavni trener Dacia Vikings, Chris Calaycay je tekmo z Ljubljančani opisal: »Bilo je zelo težko za nas, saj smo imeli dolgo vožnjo z avtobusom in zelo motiviranega tekmeca. Na razpolago sem imel le 16 obrambnih igralcev, Silverhawks pa so imeli 70 ali 75 napadov, kar je ogromno, tako da je bilo zelo težko. Srečanje je bilo veliko bolj napeto, kot so nekateri naši igralci pričakovali. Igralci so se morali za to zmago konkretno potruditi, zlasti v drugem polčasu.«

Sokole že naslednjo soboto čaka zelo pomembno srečanje, ko jih čaka povratni dvoboj z Danube Dragons. Tokrat se jim bodo poskusili maščevati za uvodni poraz pred domačim občinstvom v Ivančni Gorici. Na tekmi se bodo zbrale tudi vse generacije igralcev najstarejšega kluba ameriškega nogometa v Sloveniji.

Ivančna Gorica, 14.4.2018 ob 15.00

AFL: Ljubljana Silverhawks 33:63 Dacia Vienna Vikings

(6:7, 14:21, 6;14, 7:21)